Æg i bagt kartoffel

Ingredienser:
4 personer: 4 store bagekartofler, 4 æg, bacon (f.eks. 2 strimler) samt små tilspidsede pinde eller tandstikkere
æg bagt i kartoffel
Start med at skære kartoflen over, så du har et stykke der er ca. 3/4 dele af kartoflen lang og et låg der er 1/4 del.
æg bagt i kartoffel
Brug en kartoffelskræller til at skære et rundt hul i den store del af kartoflen og grav hullet ud med kartoffelskrælleren eller en teske. Lad siden af kartoflen være ca. 1 cm tyk. Så er det nemmere at sætte låget på senere.
æg bagt i kartoffel
SLå ægget ud og hæld det ned i hullet i kartoflen.
æg bagt i kartoffel
Læg bacon ned til ægget. (f.eks. en halv strimmel)
æg bagt i kartoffel
Sæt kartoffellåget på med små spidse pinde.
æg bagt i kartoffel
Pak kartoflen ind i 2 lag sølvfolie og lav en samling af folien i toppen som man kan tage fat i, når man skal løfte pakken ud af gløderne. Form evt. det øverste sølvfolie til en dyr eller lignende, så du kan finde din kartoffel i mængden.
Sæt kartoflen ind i gløderne med låget opad og bag den i  ca. 30 minutter i gløderne. Vend den gerne et par gange, så den får lige meget varme over det hele.
æg bagt i kartoffel
Velbekomme.
Lav din egen hjemmeside med mono.net